Andi MwegeranoKuvia ja kertomuksia vuosien varrelta

Tiedättekö, kuka on Martti Turunen? Kävin muutama vuosi sitten hänen luonaan Japanissa:

Andi ja Marutei Japanissa 19.4.2007

[Kuva: Andi Mwegerano ja Marutei Tsurunen]

Marutei Tsurunen, syntyjään Martti Turunen, on Japanin parlamentin ylähuoneen ensimmäinen länsimaalaissyntyinen jäsen. Hän on syntynyt 30. huhtikuuta 1940 Jaakonvaarassa, Pohjois-Karjalassa. Tapasin Marutei Tsurusen käydessäni Japanissa huhtikuussa 2007.


Eduskuntavaalit 2007

Ainakaan säät eivät suosineet vaalikampanjaa. Ensin oli kovia pakkasia ja kun pakkaset viimein loppuivat, alkoi räntäsade. Moni ehdokas toivoi, että eduskuntavaalit olisivat myöhemmin keväällä, kun on vähän lämpimämpää.

[Kuva: Andin kampanjapäivä Salon torilla 2007]

Tässä ollaan räntäsateessa pitämässä Andin kampanjatilaisuutta Salon torilla 17.3.2007.

[Kuva: Andi Salon torilla 2007]

Vuonna 2007 valittu eduskunta päättikin sitten muuttaa eduskuntavaalien ajankohtaa ja nykyään eduskuntavaalit järjestetään joka neljäs vuosi huhtikuun kolmantena sunnuntaina, ellei eduskuntaa hajoteta ja määrätä uusia vaaleja pidettäväksi.

[Kuva: Vaalimainoksia ]

Tämä kuva on otettu Salossa Mariankadun sillalla päivää ennen eduskuntavaaleja 2007. Vielä näyttää tyhjiä mainospaikkoja olevan vapaana. Näistä salolaisista ehdokkaista eduskuntaan pääsi kokoomuksen Jouko Laxell numerolla 26.

[Kuva: Vaalitoimistolla ]

Andin vaalitoimisto oli Horninkadulla torin vieressä. Kuvassa on kaksi vaalitoimiston ahkeraa työntekijää. Kampanja meni muuten hyvin, mutta numerolla 48 ei tällä kertaa eduskuntaan päästy.


Kunnallisvaalit 2008

Vuonna 2008 kunnallisvaalien aikaan puhuttiin paljon Salon seudun kuntaliitoksesta, joka tuli voimaan vuoden 2009 alusta.

[Kuva: Salon ja Halikon raja vuonna 2008]

Tältä näytti Halikon ja Salon rajalla vuonna 2008. Tässä Salon vaakuna on vielä se oikea Salon vaakuna. Taustalla näkyvä rakennus on nimeltään Majalan krouvi. Krouvi on aikoinaan toiminut kestikievarina Turun ja Viipurin välisellä Kuninkaantiellä.

[Kuva: Mainostaulu 2008]

Kunnallisvaaleissa 2008 ehdokasnumeroni oli 209 ja Salon seudun kuntien yhdistyminen oli siis sovittu tavahtuvan vuoden 2009 alusta. Siispä laitoin mainostauluun otsikon Salo 2009 - Andi 209.

[Kuva: Kampajatilaisuus Plazassa]

Äänestäjät olivat kovasti kiinnostuneita kunnallispolitiikasta ja kampanjatilaisuuksissa riitti väkeä. Tämä kuva on otettu Plazan kauppakeskuksessa päivää ennen kunnallisvaaleja 2008.


10. Salon juhlamarathon 10.10.2010 klo 10:10:10

Pitkän matkan juoksu on ollut harrastuksenani jo kauan. Nyt takana on jo 70 maratonia. Vuonna 2001 perustin Salo Marathon Club ry:n. Vuosi 2011 oli siis juhlavuosi.

[Kuva: Juhlamaraton]

Merkkitapahtuman ajankohdaksi valitsin 10.10.2010 klo 10:10:10. Tässä ovat juoksijat asettuneet lähtöviivalle odottamaan lähtöhetkeä.


Eduskuntavaalit 2011

Jo kampanjan alkuvaiheessa syksyllä 2010 tilanne alkoi näyttää hyvin vaikealta. Keskustan johto oli monista asioista täysin eri mieltä kuin me täällä kentällä. Näitä asioita olivat esimerkiksi veropolitiikka, EU -politiikka, eläkepolitiikka ja energiapolitiikka. Tuntui hyvin vaikealta lähteä tässä tilanteessa suunnittelemaan vaalikampanjaa. Jotain oli kuitenkin yritettävä tehdä.

Vaalikampanjassa on yksi välttämätön tehtävä keksiä hyvä ja tehokas slogan eli vaalilause. Mitä yhteistä on seuraavalla kuvalla ja vaalikampanjassani käyttämälläni sloganilla?

[Kuva: Kuva kasvimaapalstalta]

Tämä kuva on otettu kasvimaapalstaltani vuonna 2010. Siinä kukat muodostavat sydämen muotoisen kuvion.
Vaalilauseenani oli Rohkeasti sydämellä!.

[Kuva: Kadet]

Toinen käyttämäni slogan oli Suomi rakennetaan yhdessä! Sitä käytettiin joko tämän kuvan yhteydessä tai pelkkänä tekstinä.

[Kuva: Vaalitoimisto]

Vaalitoimisto oli Horninkadulla kuten edellisissäkin eduskuntavaaleissa.

[Kuva: Mari Kiviniemi ja Andi Mwegerano]

Suomen Keskustan puheenjohtaja pääministeri Mari Kiviniemi kävi vierailulla Salossa maanantaina 31.1.2011. (valokuvaaja: Riitta Ryhtä)

[Kuva: Salon messut]

Salohallissa järjestettiin messut 29.-30.1.2011. Ihmisiä oli paljon ja vaalit ja politiikka kiinnostivat lähes kaikkia. (Valokuvaaja: Satu Nurmi)

[Kuva: Kampanja-auto]

Vaikka eduskuntavaalit olivat nyt kuukautta myöhemmin kuin aikaisemmin, niin pakkasta, tuulta, tuiskua ja pimeyttä oli ihan riittävästi. Kun hetkeksi pysähtyi, niin tuulilasi oli jo paksun jään ja lumen peitossa. Kampanja-auton katolle asennettu mainosteline silti kesti hyvin kaikki sääolosuhteet.

[Kuva: Autolla liikenteessä]

Kampanja-auto liikenteessä Horninkadulla.

[Kuva: Kampanjatilaisuus Salon torilla]

Kampanjatilaisuus Salon torilla 16.4.2011.

[Kuva: Kampanjatilaisuus]

Vaalikampanja alkaa olla loppusuoralla ja ehdokas on vielä hyvässä vedossa. Numerolla 30 ei tällä kertaa kuitenkaan eduskuntaan päästy. Suomen Keskusta koki ehkä historiansa pahimman vaalitappion ja päätyi lopulta pienimmäksi oppisitiopuolueeksi. Moni kysyi, olisiko aika tarkistaa puolueen linjaa ja vaihtaa johtohenkilöitä.

Takaisin sivun alkuun
Andi Mwegerano   -   Puhelin: 040 525 0759   -   Sähköposti: andi (at) mwegerano.com