Andi Mwegerano - vanhat sivut


Tästä linkistä Andin uusille sivuille

    EI YLEISRADIOMAKSUA !      EI UUTTA TASAVEROA!      EI YLE-MAKSUA !

Mediamaksua vastustava adressi


YLEn rahoitusta pohtinut työryhmä on esittänyt, että otettaisiin käyttöön julkisen palvelun mediamaksu vuonna 2011. Se korvaisi nykyisen televisiomaksun. Maksu ei enää perustuisi television omistamiseen, vaan maksuvelvollisia olisivat kaikki asuntokunnat. Maksu olisi aluksi noin 175 euroa, ja se siis perittäisiin verotuksen yhteydessä riippumatta siitä, onko henkilöllä televisiota tai tietokonetta tai onko hänellä maksukykyä. Myös yrittäjäperheille maksu olisi epäoikeudenmukainen, koska yrityksen osalta maksu menisi kolminkertaisena ja lisäksi olisi maksettava asuntokuntakohtainen 175 euroa, eli yhteensä 700 euroa.

Allekirjoittamalla tämän adressin olet mukana vastustamassa mediaveron käyttöönottoa. Adressin luovutuksesta kansanedustajille ja ministereille päätetään sen jälkeen kun nähdään, kuinka paljon allekirjoittajia adressiin tulee.

Salossa 26.4.2009
Andi Mwegerano

[Kuva: Adressin luovutus Vanhaselle]

Jos vastustat mediaveroa eli kaikille pakollista Yle-maksua, kirjoita alla oleviin kenttiin nimesi ja kotipaikkakuntasi. Päivämäärä tallentuu automaattisesti. Allekirjoittajien nimet ovat esillä tällä sivustolla vain sen aikaa kun mediamaksuasia on ajankohtainen.

Ajankohtaista tietoa adressista:

Mediamaksuadressin ensimmäinen osa on henkilökohtaisesti luovutettu pääministeri Matti Vanhaselle, ministeri Paula Lehtomäelle, sekä kansanedustaja Kimmo Tiilikaiselle. Luovutus tapahtui Suomen Keskustan Helsinki-Tallinna -risteilyllä 31.10.2009. Adressissa oli 1665 nimeä eli kaikki 27.10.2009 mennessä adressin allekirjoittaneet. Nimien kerääminen adressiin jatkuu. Tällä sivulla on näkyvissä allekirjoitukset 1.1.2011 alkaen. Sitä ennen tehdyt 2189 allekirjoitusta on siirretty arkistoon. Jos et vielä ole allekirjoittanut adressia, niin tee se nyt! Vielä ehtii mukaan, sillä lopullista päätöstä mediaverosta ei ole tehty.

Nimi:
Paikkakunta:

(Ei enää käytössä)

Tältä sivulla näet viimeisimmät allekirjoitukset.

Mediaveroa vastustava adressi

Me allekirjoittaneet emme hyväksy ehdotettua julkisen palvelun mediamaksua, joka jokaisen asuntokunnan pitäisi maksaa saman suuruisena riippumatta siitä, onko henkilöllä televisiota tai internet-yhteyttä tai käyttääkö hän YLEn palveluita tai onko hänellä maksukykyä. Parempia vaihtoehtoja olisivat joko nykyinen lupamaksukäytäntö, tai rahoitus valtion budjetista, tai maksukorttijärjestelmä sitten kun siirrytään HDTV-järjestelmään, ja digiboxit joudutaan uusimaan.

Päivämäärä Nimi Paikkakunta
Vuonna 2017 nimet poistettu

Miten asia eteni?

Vuonna 2018 tuli voimaan laki yleisradioverosta (Yle-vero). Tämä oli kompromissi mediamaksun ja budjettirahoituksen väliltä. Yle-vero on nyt 0–163 euroa vuodessa tuloista riippuen. Veroa maksetaan 2,5 % 14000 euroa ylittävistä tuloista. Enintään 14 000 euron puhtaasta tulosta veroa ei peritä. Kannatti siis taistella mediamaksua vastaan.


henkilötietolain mukainen rekisteriseloste