Andi Mwegerano - vanhat sivut


Tästä linkistä Andin uusille sivuille


Vaakunaäänestys

[Kuva: Halikon vaakuna] [Kuva: Salon vaakuna]

Yhdistymissopimuksen mukaan Salon vaakunaksi ei valittu Salon vaakunaa, vaan Halikon vaakuna. Sopimus oli voimassa kolme vuotta, eli vuodet 2009 -2011. Vaakunasta voidaan siis nyt päättää uudelleen, jos halutaan. Vaakunan tilalle useimpiin paikkoihin on nyt laitettu Salon logo, joten vaakunan vaihtaminen takaisin Salon vaakunaksi ei ehkä maksaisi kovin paljon.

Tällä sivulla voit äänestää siitä, minkä vaakunan haluaisit Salon vaakunaksi. Halikon vaakuna on siis se, jossa on keltainen tammi punaisella pohjalla ja Salon vaakunassa on valkoinen joutsen sinisellä pohjalla. Äänestä, kummanko vaakunan haluat Salon vaakunaksi, vai pitäisikö suunnitella kokonaan uusi vaakuna, vai eikö asialla ole mitään väliä.


Äänestyksen tulos tällä hetkellä:
Salon vaakuna:  78.5%
Halikon vaakuna: 13.9%
Kokonaan uusi:  5.2%
Ei mitään väliä: 2.4%

(Äänestys ei ole enää käytössä)Miten asiassa kävi?

Talousvaikeuksiin verrattuna vaakuna-asia tuntuu pieneltä. Vaakunan vaihtamisesta minulta kuitenkin kysytään usein. Tuntuu siltä, että paikallisen identiteetin muodostamisen kannalta vaakunalla on kuntalaisille hyvin suuri merkitys. Tilanne on ehkä vielä hankalampi, jos vaakuna ja kaupungin nimi ovat keskenään ristiriidassa. Tätä asiaa yhdistymistä valmistellut selvitysmies ei ymmärtänyt ottaa huomioon.

Toisaalta vaakuna-asia liittyy myös säästöihin. Vuonna 2007 kirjoitin mielipidekirjoituksen "Mitä maksaa vaakunan vaihtaminen". Siinä kävi lopulta niin, että kustannukset kasvoivat vielä moninkertaisiksi, kun konsultit suunnittelivat Salon kaupungille myös logon. Logoa on siis käytetty Halikon vaakunan tilalla, kun joutsenvaakunaa ei voitu enää käyttää. Silloin vuonna 2007 rahaa laitettiin menemään mihin tahansa turhaan, eikä meitä säästämistä kannattavia valtuutettuja paljon ollut.